Om Oss
Velkommen til Sirupstynnkakebakeriet!
Vår historie Sirupstynnkakebakeriet ble grunnlagt i 2013 i Rendalen av Anita Lomnes og Harald Hoel. Vi startet i bakekjelleren etter Bestemor og bestefar på Otnes. Drømmen til Anita har alltid vært ønsket om å dele de nydelige og hjemmelagde sirupstynnkakene med deg og alle kakeglade der ute. Etter flere år i kjøkkenet, har vi perfeksjonert oppskriftene våre for å skape kaker som ikke bare ser fantastiske ut, men også smaker himmelsk.
Den eldste oppskriften de har registrert er fra Østerdalen fra 1600-tallet. Alle gårder og hver familie hadde sin egen variant. Tjenerne bakte, og herskapet fikk kaken med smurning (kosse), imens tjenerne fikk kaken uten kossa på.
Bestemor og Bestefar hadde hjemmebakeri, de bakte lefser, flatbrød, sirupstynnkaker og mye annen tradisjonsbakst. Heldig er jeg som arvet oppskriftsboken!
Bestemor var med ned i bakekjelleren og lærte bort bakekunsten... det var mye prøving og feiling, men til slutt så ble det bra, og bestemor ble fornøyd. Da var veien kort ut på markedet for å se om de falt i smak.
Det gjorde de, og etterhvert tok vi opp arven og begynte å bake i den samme bakekjelleren. Bestemor bodde på pensjonatet, og etter hennes (og vårt selvfølgelig) ønske flyttet vi inn på By. Vi begynte å bake, og i tillegg reiste Anita ut og solgte etter arbeidstiden på sykehjemmet. Anita var på messer og markeder rundt om. Kakene våre ble godt tatt imot og vi satset! Teamwork, altså!
I dag er det Harald som koser seg i Rendalen hele uka, med å bake. Anita er i Brumunddal med ungdommene, som går på skoler her. Det er godt mobilen er oppfunnet, for linjene er rødglødene og vi prater og planlegger - gjerne flere timer hver dag.
Som du så: Kakene bakes fortsatt i Rendalen, vi har tatt over småbruket som var barndomshjemmet til bestefar, på naboeiendommen. Pappa bruker i sitt barndomshjem By ofte -det var der vi startet bakingen, og vi har flyttet over alt til Brenna. I og med at Harald nå er der hele uken og baker selges kakene nå kun via nettbutikk og etter avtale, eller på messer og markeder. Han har ikke mulighet til å åpne for kunder under bakingen.
Koke/bakeboka etter bestemor og Tante Marie i Brenna er to av mine kjæreste eiendeler, Det er gøy å bringe tradisjonene videre.
Vår visjon Vi ønsker å bringe tradisjonene, hygge, glede og den nydelige smaken til våre kunder gjennom våre produkter. Hver kake er laget med kjærlighet, respekt for tradisjon og med fokus på kvalitet og friskhet. Vi bruker kun de beste ingrediensene, slik at du kan føle deg trygg på at du får en utsøkt opplevelse hver gang.
Vår filosofi Hos Sirupstynnkakebakeriet tror vi på verdien av tradisjonell baking kombinert med moderne smaker. Vi er dedikert til bærekraft og bruker miljøvennlige metoder i produksjonen vår. Vårt mål er ikke bare å lage kaker, men også å skape minner som varer livet ut. Du kjenner oss på smaken!
Teamet vårt Vi jobber hardt for å sikre at du alltid får de beste produktene og servicen. Med kombinert over 25 års erfaring i baking og restaurantbransjen, er vår kunnskap og lidenskap en viktig del av bakgrunnen for vår suksess.
Bli med på reisen Vi er glade for å ha deg med oss som en del av vår historie, og vi ser frem til å fortsette å servere deg de aller beste sirupstynnkakene.
Takk for at du besøker Sirupstynnkakebakeriet!